انواع مصالح ساختمانی

انواع مصالح ساختمانی

تمامی متریالی که برای ساخت یک سازه به کار گرفته می شوند و یا به عبارت دیگر مهم‌ ترین عناصر تشکیل دهنده یک سازه را مصالح ساختمانی می‌ گویند. آشنایی با مواد اولیه ساختمان سازی برای تمامی افرادی که در این صنعت فعال هستند، امری ضروری تلقی می‌ گردد. شناخت جامع و کامل این مصالح ساختمانی سبب می‌ شود تا با انتخاب بهترین نوع آن ها، سازه‌ ای با دوام و با کیفیت ایجاد شود. انواع مصالح ساختمانی به صورت طبیعی و یا دست ساز حاصل می‌ شوند و در صفر تا صد این صنعت کاربرد دارند.

در میان انواع مصالح ساختمانی سنگ، بتن، سیمان، آجر و آهن بسیار پرکاربرد هستند و در تمامی پروژه‌ ها از آنها به وفور استفاده می‌ شود. بهره‌ گیری از مصالح ساختمانی با کیفیت تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت نهایی ساختمان و کاهش هزینه‌ های تعمیر و نگهداری دارد؛ در نتیجه از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. به منظور افزایش میزان مقاومت ساختمان‌ ها در برابر عوامل طبیعی بهتر است از متریالی استفاده شود که درجه یک و با کیفیت است همچنین در برابر عوامل محیطی مقاومت زیادی دارد.

انواع مصالح ساختمانی از نظر جنس و نحوه تولید

انواع مصالح ساختمانی از لحاظ جنس و شیوه تولید در گونه های مختلفی طبقه بندی شده اند که هر کدام از آن ها ویژگی‌ های خاصی دارند.  بازرگانی ایران پخش در ادامه شما را  با انواع مصالح آشنا خواهد کرد.

  • مصالح ساختمانی ساده

مواد اولیه ساختمان سازی را که فرآوری آن به صورت طبیعی یا مصنوعی است و تنها از یک نوع ماده و یا مواد شبیه به هم ایجاد شده باشند را مصالح ساده می‌ گویند. از جمله مهم‌ ترین مصالح ساده ساختمانی می‌ توان به شن، ماسه و تیرآهن اشاره نمود.

  • مصالح ساختمانی مرکب

مواد اولیه ساختمان سازی که از انواع مختلف ماده تشکیل شده‌ اند را مصالح مرکب می‌ نامند. این مصالح مرکب ساختمانی شامل تیرچه، بتن و ایزوگام می‌ شود.

  •  مصالح ساختمانی پیش ساخته

انواع مصالح ساختمانی پیش ساخته توسط کارخانجات و شرکت‌ ها تولید می‌ شوند و برای مونتاژ به مکان مشخص ارسال می گردند. این نوع مصالح ساختمانی برای اجرا به پروسه پیچیده‌ ای نیاز ندارد. مصالح پیش ساخته، نسل جدیدی از مصالح ساختمانی به شمار می‌ رود که در این صنعت مورد استقبال قرار گرفته است.

  • مصالح ساختمانی درجا

به مصالح ساختمانی که برای استفاده نیاز به ترکیب با آب و یا دیگر مواد را دارند، مصالح ساختمانی درجا می‌ گویند. اسکلت ساختمان و انواع ملاتی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌ گیرند، جز مصالح ساختمانی درجا به شمار می‌ روند

مصالح ساختمانی

پرمصرف‌ ترین انواع مصالح ساختمانی و کاربرد آن

  •  بتن

بتن در دسته مهم‌ترین مواد اولیه ساختمان سازی قرار می‌ گیرد و از ترکیب آب، سیمان، خاکستر نمکی و ماسه حاصل می‌ شود. بتن‌ ها در برابر فشار مقاومت بسیار زیادی دارند و بهترین مصالح ساختمانی برای ساخت انواع دیوارها و ستون‌ ها هستند.

  • فولاد

تمامی ساختمان‌ها به منظور حفظ مقاومت و دوام خود به فولاد متکی هستند. فولاد مواد اولیه‌ ای است که برای ساخت سقف و روکش فلزی دیوارهای خارجی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این متریال به دلیل برخورداری از ویژگی‌ های ذاتی مانند مقاومت و طول عمر بالا می‌ تواند تاثیر بسزایی در استحکام و ثبات ساختمان داشته باشد.

  •  سنگ

استخراج آسان سنگ موجب شده تا امروزه از این نوع مواد اولیه ساختمان سازی بیشتر در این صنعت استفاده نمایند. سنگ ها از ویژگی های منحصر به فردی برخوردارند. دوام و استحکام سنگ، قابلیت برش و صیقل خوردن، مقاومت زیاد در برابر ضربه و سایش و پایداری در برابر تغییرات شرایط جوی از مهمترین ویژگی‌ های آن به شمار می‌ رود. از سنگ‌ های ساختمانی بیشتر برای ساخت دیوارهای سنگی و کف استفاده می‌ نمایند.

  •  آجر

آجرها در دسته انواع مصالح ساختمانی پرمصرف قرار می‌ گیرند. آجرها انواع و اشکال مختلفی دارند و انتخابی مناسب برای ساخت دیوارهای جدید و طراحی داخلی و خارجی ساختمان محسوب می‌ شوند. امروزه بیشتر از این مصالح ساختمانی برای ساخت مساجد، بناها و آثار تاریخی استفاده می‌ کنند.

  •  بلوک سیمانی

از پرکاربردترین مواد اولیه ساختمان سازی می‌ توان به بلوک سیمانی اشاره کرد. این بلوک‌ ها در ابعاد و سایزهای متفاوتی تولید شده‌ اند و برای دیوارچینی ساختمان بیشتر از این نوع مصالح استفاده می‌ نمایند. از دیگر کاربردهای بلوک سیمانی در صنعت ساختمان سازی می‌ توان تیغه کشی ساختمان و سقف‌ های تیرچه بلوک را نام برد.

  •  چوب

انواع مصالح ساختمانی مانند چوب به دو روش مستقیم و غیر مستقیم در ساختمان سازی به کار برده می‌ شوند. برای ساخت تجهیزات چوبی درون ساختمان مانند کابینت، کمد، کفپوش، درب و پنجره متریال چوب بهترین انتخاب است.

مصالح ساختمان

  •  شیشه

از جمله محبوب‌ ترین مواد اولیه ساختمان سازی شیشه است که از ویژگی‌ های متنوعی برخوردار می‌ باشد. از این متریال برای طراحی بخش های مختلف داخلی ساختمان، ساخت درب‌ های شیشه‌ ای و پارتیشن‌ ها بهره می جویند. استفاده از شیشه در ساخت سقف و کفپوش سبب ایجاد زیبایی منحصر به فرد در ساختمان می‌ شود.

  •  گچ

یکی از مواد اولیه ساختمان سازی که مصارف و کاربرد متعددی دارد، گچ می‌ باشد. گچ‌ ها از سنگ گچ حاصل می‌ شوند و در سفیدکاری و تمیزکاری به وفور استفاده می گردند. گچ‌ کاری دیوار، سقف و ستون با به کارگیری این متریال صورت می‌ پذیرد.برای خرید دیوار گچی در تهران میتوانید با کارشناسان ایران پخش تماس بگیرید.

  •  سرامیک

سرامیک‌ های با دوامی در صنعت ساختمان سازی استفاده می شوند که ظاهری زیبا و سازه‌ ای با دوام را به وجود می‌ آورند. سرامیک‌ ها به عنوان کفپوش، بهترین انتخاب هستند زیرا این محصولات در برابر سایش مقاومت و استحکام زیادی دارند و نیازی به نگهداری ندارند.

  •  لوله های پلاستیکی

لوله‌ های پلاستیکی به دلیل برخورداری از ویژگی‌ های مختلف مانند انعطاف پذیری و مقاومت بالا در این صنعت به وفور مورد استفاده قرار می‌ گیرند. لوله‌ های پلاستیکی وزن بسیار سبکی دارند و برای لوله کشی ساختمان انتخاب مناسبی هستند.

کلام آخر

پیشرفت تکنولوژی در صنعت سبب شده تا افرادی که در این حوزه فعالیت می‌ کنند، سراغ مواد اولیه ساختمان سازی با کیفیت بروند. این مصالح قادر به افزایش طول عمر انواع سازه ها هستند و هرچه کیفیت آن ها افزایش یابد، به همان میزان مقاومت سازه بیشتر می‌ شود. لیست انواع مصالح ساختمانی دارای تنوع زیادی است و در هنگام انتخاب این نوع مصالح باید به نوع کاربرد آن ها توجه گردد.

پست قبلی

انواع سیمان و کاربرد آن ها

پست بعدی

صفر تا صد مراحل ساختمان سازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما مصالح ساختمانی با کیفیت و تضمینی را ارائه می دهیم

Call Now Button