انواع نمای ساختمان

نمای ساختمان

نمای ساختمان چه در پروژه‌های نوساز و چه در بازسازی‌ها همچون لباسی فاخر برای بنا است که هویت و داستان آن را به تصویر می‌کشد. این رخساره ساختمان گویای ذوق و سلیقه ساکنان آن و نخستین برداشت هر بیننده از بنا است. از این رو طراحان و معماران با بهره‌گیری از خلاقیت خود و با در نظر گرفتن نوع سازه، اقلیم و بودجه انواع نماهای ویلایی و آپارتمانی را خلق می‌کنند که همچون یک اثر هنری، چشم‌نواز و منحصربه‌فرد باشند.

نما پوسته محافظ ساختمان در برابر عوامل طبیعی است که علاوه بر زیبایی نقش مهمی در جذابیت بنا دارد. انتخاب مصالح نما با توجه به شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات و سلیقه و بودجه کارفرما صورت می‌گیرد. نمای بیرونی ساختمان همچون تابلویی در منظره شهری است که باید با سایر نماها هماهنگی داشته باشد. از دیرباز نما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و تأثیر بسزایی در اولین برخورد بیننده با ساختمان دارد.

نمای ساختمان یا “Facade”، در اصل از کلمه ایتالیایی “facciata” گرفته شده و به معنای چهره بیرونی ساختمان است. نما در کنار سقف یکی از مهم‌ترین عناصر ساختمان است که به عنوان اولین سد در برابر عوامل جوی خارجی مانند باد، باران، برف و آفتاب عمل می‌کند. برای تهیه انواع مصالح ساختمانی میتوانید با کارشناسان بازرگانی ایران پخش در تماس باشید.

 نمای چوبی (چوب طبیعی)

نمای چوبی، همان‌طور که از نامش پیدا است با استفاده از ورقه‌ها و الوارهای چوبی ساخته می‌شود. این نما با ایجاد حس نزدیکی به طبیعت و حال و هوای روستایی، بیشتر در ویلاها و خانه‌های ییلاقی کاربرد دارد. چوب‌های مقاوم در برابر پوسیدگی و رطوبت مانند سدر و صنوبر برای این نما مناسب‌تر هستند. این نوع نما طول عمر بالا و پایداری دارد و می‌تواند به شکل پانلی یا الیاف استفاده شود. در الگوهای طراحی متنوعی قابل اجرا است و رنگ، بافت و بوی چوب‌های طبیعی نیز تنوع زیادی دارند. نمای چوبی به دلیل ویژگی‌های طبیعی خود حس طراوت و نزدیکی به طبیعت را به مخاطب القا می‌کند.

 نمای سنگ طبیعی

سنگ طبیعی یکی از محبوب‌ترین متریال‌های نما است که با دوام بالا در برابر آتش، باد و رطوبت و زیبایی منحصربه‌فرد جلوه‌ای خاص به ساختمان می‌بخشد. این نوع نما اغلب با متریال‌های دیگر مانند فایبر سمنت، چوب و آجر ترکیب می‌شود. سنگ‌های طبیعی می‌توانند به صورت قطعات پیش‌ساخته یا نامنظم استفاده شوند و با توجه به تنوع در بافت و شکل (صاف یا دارای موج و لبه‌های ناهموار) به نما رنگ، بافت و جذابیت بصری و همچنین عایق حرارتی می‌افزایند.

نمای ساختمان اجری

 نمای آجری

آجر یکی از قدیمی‌ترین مصالح نما است که با تنوع طرح، رنگ و جنس همچنان در سبک‌های سنتی و حتی مدرن کاربرد دارد. آجرهای نما عموماً بادوام، کم‌نیاز به نگهداری و عایق حرارتی هستند و به خوبی با سایر متریال‌ها ترکیب می‌شوند. این متریال همه‌کاره، قابلیت استفاده در نماهای مسطح و غیرمسطح را دارد و می‌تواند الگوهای متنوعی را با ترکیب آجرها ایجاد کند. برای خرید آجر فشاری در تهران با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

 نمای گچ

گچ، مخلوطی از سیمان، آب، ماسه و آهک است که لایه‌ای نازک روی سطح ساختمان ایجاد می‌کند. نمای گچی با سفیدی و یکدستی خود جلوه‌ای زیبا به ساختمان می‌بخشد و با هر سبک معماری قابل ترکیب است. این نوع نما به راحتی تعمیر می‌شود و امکان استفاده در رنگ‌های متنوع را دارد. همچنین می‌توان آن را بر روی متریال‌های مختلف مانند بتن، سنگ و آجر اجرا کرد هرچند در برابر رطوبت، ضربه و آلودگی آسیب‌پذیر است.

همچنین ببینید: ۵ سنگ گران ساختمانی

 نمای پانل فولادی

پانل‌های فولادی بیشتر در خانه‌های روستایی و ساختمان‌های صنعتی کاربرد دارند. این پانل‌ها بادوام، ارزان و نصب آسانی دارند و معمولاً در مواردی استفاده می‌شوند که دوام و رنگ، مهم‌ترین معیارهای طراحی نمای ساختمان هستند.

نمای ساختمان فایبر سمنت (الیاف سیمان)

فایبر سمنت یکی از متریال‌های رایج نما به‌ویژه در خانه‌های نوساز است. این نما از مخلوطی از رشته‌های فایبرگلاس و سیمان ساخته می‌شود و بسیار بادوام، بافت‌دار و دارای تنوع رنگ است. نصب و آب‌بندی صحیح برای این نوع نما بسیار مهم است و به رنگ و درزگیر نیاز دارد تا سلامت سطح حفظ شود.

 نمای سنگ مصنوعی

سنگ مصنوعی مشابه سنگ طبیعی است اما با وزن و هزینه کمتر به صورت پازل روی نما اجرا می‌شود و محدودیتی در طرح، رنگ و اندازه ندارد. این سنگ‌ها می‌توانند با یا بدون ملات نصب شوند.

نمای ساختمان شیشه ای

نمای ساختمان شیشه‌ای (کرتین وال)

نمای شیشه‌ای با اسکلت فلزی و صفحات شیشه‌ای بیشتر در ساختمان‌های تجاری و ویلاها کاربرد دارد. این نما فضای داخلی را با نور طبیعی پر می‌کند و حس دلپذیری ایجاد می‌کند. شیشه‌های دوجداره برای عایق حرارتی و صوتی استفاده می‌شوند و این نوع نما با کاهش بار مرده ساختمان، افزایش نور داخلی و افزودن حس لوکس بودن به بنا همراه است.

 نمای سفالی (تراکوتا)

نمای ساختمان کاشی سفالی یا تراکوتا طرحی انتزاعی و متفاوت ایجاد می‌کند. خاک رس به عنوان ماده اولیه جذابیتی طبیعی و عایق حرارتی خوبی دارد. کاشی‌های تراکوتا با ایجاد بازی نور و سایه، جلوه‌ای پویا به نما می‌بخشند.

نمای ساختمان سرامیکی

نمای ساختمان سرامیکی مشابه نماهای سفالی برای ایجاد طرح‌های متنوع در دکوراسیون خارجی ساختمان استفاده می‌شوند. این مصالح پایدار، متنوع و عایق حرارتی هستند و اغلب به عنوان عنصری برجسته در طراحی نما به کار می‌روند.

نمای ساختمان فلزی

پانل‌های فلزی راهی موثر برای ایجاد طرح‌های منحصر به فرد در نما هستند. فلز، علاوه بر مدرن کردن ظاهر ساختمان به دلیل عمر بالا، مقاومت بالا، نگهداری پایین و نصب راحت یکی از گزینه‌های مطلوب در معماری مدرن است. این نما قابلیت تولید در هر شکل و اندازه‌ای را دارد و تنوع در رنگ و جذابیت بصری با استفاده از فلزات مختلف ایجاد می‌کند و حس لوکس بودن به ساختمان می‌افزاید.

همچنین بخوانید: بتن حباب زا چیست؟

 نمای پانل‌های بتنی

روکش‌های بتنی پیش‌ساخته یکی از اجزای اصلی بسیاری از ساختمان‌های مدرن هستند. تنوع در شکل، اندازه و رنگ این پانل‌ها را به یکی از همه‌کاره‌ترین متریال‌های نما تبدیل می‌کند. این نوع نما قابلیت سفارشی‌سازی و ایجاد طرح‌های پیچیده را دارد دوام بالا و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی سخت را ارائه می‌دهد و جذابیت صنعتی (در صورت استفاده از بتن اکسپوز) را به همراه دارد.

همچنین می‌توان با استفاده از قالب، اشکال مختلف ایجاد کرد و دمای داخلی را حفظ و در برابر تغییرات آب و هوایی محافظت نمود. قیمت این نوع نما نیز نسبت به سایر متریال‌های مدرن مناسب‌تر است. برای خرید سیمان در تهران با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

نمای ساختمان بتنی

 نمای ورق‌های کامپوزیت آلومینیومی

نمای ساختمان آلومینیومی از نیمه دوم قرن بیستم وجود داشته و همچنان عملکرد خوبی دارد. این نما در برابر رطوبت غیر قابل نفوذ است و نصب آسانی دارد. نمای آلومینیومی تنوع در رنگ و طرح دارد وزن کمی دارد و امکان طراحی در انواع شکل‌ها را فراهم می‌کند. این نما قابلیت ترکیب با سنگ، آجر و گچ را داراست، اما در برابر ضربه آسیب‌پذیر است.

نمای ساختمان سبز زنده

نماهای سبز با استفاده از گیاهان طبیعی روی قاب‌های فلزی هر طبقه را به یک سطح کاشت تبدیل می‌کنند. این نماها علاوه بر زیبایی طبیعی به تنظیم حرارت داخلی ساختمان کمک می‌کنند و با تغییر فصل جلوه‌ای متفاوت می‌یابند. مدیریت سیستم آبیاری، زهکشی، سمپاشی و هرس گیاهان در این نوع نما بسیار مهم است.

 نمای متحرک

نمای ساختمان متحرک با استفاده از برق تغییر شکل می‌دهد و ظاهری متفاوت برای ساختمان ایجاد می‌کند. این نما با محاسبات دقیق و عناصر کوچک متحرک اشکال متنوعی را ایجاد می‌کند.

 نمای ترکیبی (تلفیقی)

در نمای ساختمان ترکیبی از چندین متریال مختلف مانند آجر، شیشه، آلومینیوم، بتن، چوب و سنگ استفاده می‌شود. این نماها با تنوع در رنگ، طرح و بافت دست معمار را برای بروز خلاقیت باز می‌گذارند و جلوه‌ای خاص و تکرار نشدنی به ساختمان می‌بخشند. انتخاب درست مصالح علاوه بر زیبایی می‌تواند دوام و عملکرد عایقی نما را نیز بهبود بخشد.

پست قبلی

۵ سنگ گران ساختمانی

پست بعدی

انواع سیمان و کاربرد آن ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما مصالح ساختمانی با کیفیت و تضمینی را ارائه می دهیم

Call Now Button