چگونه یک سیمان مناسب برای پروژه خود انتخاب کنیم؟

انتخاب سیمان مناسب برای پروژه

در این مقاله از بازرگانی ایران پخش قصد داریم با سیمان به‌عنوان یکی از مصالح ساختمانی متداول در بسیاری از پروژه‌های مربوط به ساخت‌وساز آشنا شده و به عوامل مؤثر بر انتخاب نوع مناسب آن بپردازیم. بی‌شک توجه به کیفیت و نوع مناسب سیمان انتخاب‌شده با توجه به هدف و انتظارات و مناسبات و الزامات فنی پروژه‌ها، نقش بسیار مؤثری در استحکام و کیفیت آن‌ها خواهد داشت. لازم است تشخیص نوع سیمان مناسب برای هر پروژه تحت نظر کارشناس دارای صلاحیت پروژه تأیید شود.

آشنایی با سیمان و تاریخچه و ترکیبات آن

سیمان فرآورده‌ای است شیمیایی که درنتیجه ترکیب با آب می‌گیرد و سفت می‌شود و محصول حاصله در مقابل آب و رطوبت بادوام و مقاوم است. سیمان از مواد چسبنده‌ای است که در هوا و داخل آب می‌گیرد و برخلاف گچ که پس از ترکیب با آب و سخت شدن قابلیت دوام طولانی در مقابل آب و رطوبت ندارد، این ماده در مقابل آب دارای دوام خوبی است. همچنین این ماده در اختلاط با شن و ماسه و آب و سایر افزودنی‌ها، سفت‌وسخت شده و جسمی یکپارچه به نام بتن را تشکیل می‌دهد که از اساسی‌ترین مصالح ساختمانی است. اگر قصد خرید سیمان در تهران را دارید با ایران پخش تماس بگیرید.
کاربرد مواد سیمانی به‌عنوان یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساختمان سابقه‌ای طولانی دارد و از قدیم‌الایام، ایــن نـوع چسبنده‌های آبی مورداستفاده قرارگرفته‌اند. در کشورهای صنعتی قرن نوزدهم با گسترش صنعت ساختمان، نیاز به داشتن چسباننده آبی با مقاومت، قدرت و کارایی زیاد روزبه‌روز افزایش یافت؛ ازاین‌رو برای یافتن این‌چنین ماده چسباننده‌ای تلاش زیادی صورت گرفت تا اینکه موفق شدند از ریختن مخلوط گرد آهک و گرد خاک رس در کوره با حرارت بیش از هزار درجه سانتی‌گراد، آسیاب کردن جسم پخته، فرآورده‌ای به دست آوردند که علاوه برداشتن مقاومت و قدرت زیاد، در هوا و آب می‌گرفت. این ماده به خاطر تشابه رنگ و کیفیت سیمان گرفته و سخت شده با سنگ جزیره پرتلند، سیمان پرتلند نامیده شد که تا امروز نیز این نام در بین مصالح ساختمانی و سیمان‌ها متداول است. تولید سیمان در ایران در سال ۱۳۱۲ با بهره‌برداری از کارخانه سیمان ری در جنوب تهران با تولید روزانه ۱۰۰ تن آغاز شد. مواد خام اصلی مورد مصرف برای ساخت سیمان عبارت‌اند از آهک، سیلیس آلومینا و اکسید آهن که بیشتر مواد تشکیل‌دهنده آن آهک و سیلیس است این مواد را نسبت‌ها و درصدهای معین باهم مخلوط و آسیاب کرده و در کوره می‌پزند.

سیمان کاری از کاربردهای سیمان

انتخاب سیمان مناسب و بررسی انواع آن‌ها

سیمان امروزه در انواع و رنگ‌های مختلف و با خواص گوناگون ساخته و به بازار عرضه می‌شود که در قسمت زیر به برخی از آن‌ها و ویژگی‌هایشان اشاره می‌کنیم. اگر قصد تهیه سایر مصالح ساختمانی مانند خرید پودر سنگ در تهران را دارید، می‌توانید با ما تماس بگیرید. ازجمله متداول‌ترین انواع سیمان، شامل موارد زیر است:
سیمان‌های پرتلند که سیمان‌های پرتلند مصرفی مطابق استانداردهای ایران به ۵ نوع به شرح زیر دسته‌بندی می‌شوند.
سیمان نوع یک یا سیمان پرتلند معمولی؛ این نوع سیمان در کارهای بتنی و بنایی به‌صورت عمومی و درجاهای که محدودیت خاصی برای مصرف آن، نباشد به کار می‌رود. سیمان پرتلند نوع یک معمولی‌ترین سیمانی است که دارای مرغوبیت بالایی است و امروزه در مقیاس وسیعی در جهان مصرف می‌شوند.
سیمان نوع ۲ یا سیمان با حرارت متوسط؛ این نوع از مصالح ساختمانی در کارهای بتنی و کارهای بنایی که در مقابل تأثیر متوسط سولفات‌ها قرار دارند، استفاده می‌شوند؛ به‌علاوه در مواقعی که پایایی بتن در مقابل سولفات‌ها و حفاظت میلگردهای بتن آرمه در مقابل حمله نمک‌های کلر به‌طور هم‌زمان مطرح باشند استفاده از این نوع سیمان می‌تواند مؤثر واقع شود.
سیمان نوع ۳، سیمان با تاب زیاد و یا زود سخت شونده؛ این سیمان درجاهایی به‌کار می‌رود که وجود مقاومت اولیه زیاد برای بتن ضروری است. مقاومت این سیمان به‌سرعت افزایش می‌یابد، این سیمان در مواقعی استفاده می‌شود که قالب‌ها باید برای بتن‌ریزی مجدد، سریعاً بازشوند و یا زمانی که برای پیشرفت سریع کار ساختمان به مقاومت زودرس نیاز است. به علت ایجاد حرارت خیلی زیاد، نباید از این نوع سیمان در بتن‌ریزی‌های حجیم استفاده کرد.
سیمان نوع، ۴ سیمان با حرارت کم؛ این نوع سیمان در ساختن به‌تنهایی به کار می‌رود که وجود حرارت هیدراتاسیون کم برای آن‌ها ضروری است؛ مانند بتن ریزهای حجیم در سدها.
سیمان نوع، ۵ سیمان ضد سولفات؛ این نوع سیمان به‌عنوان یکی از مصالح ساختمانی در ساختن بستن و ملاتهایی بکار که شدیداً در معرض تأثیر سولفات‌ها قرار می‌گیرند. اثر سولفات‌ها در ملاط و بتن سیمانی پس از گذشت مدت کمی از اختراع و مصرف سیمان روشن است. با آزمایش‌های متعدد و کم‌وزیاد کردن اکسیدهای ترکیبی سیمان، دریافتند که پایدارترین سیمان در برابر نمک‌های سولفاتی سیمانی است که در آن اکسید مرکب سه کلسیم آلومینات کم باشد لذا برای ساختن سیمان پرتلند ضد سولفات اکسید آلومینیوم از مواد اولیه ساخت سیمان حذف می‌شود و در بقیه موارد ساخت آن همانند سیمان پرتلندمعمولی است.
سیمان‌سفید؛ اکسید آهن باعث تیره شدن رنگ سیمان تولیدی می. شود؛ بنابراین اگر مواد خام سیمان پرتلند معمولی فاقد اکسید آهن باشد و یا آن را از مواد خام جدا کنند، رنگ سیمان‌سفید می‌شود. سیمان‌سفید به‌عنوان یکی از مصالح ساختمانی از آسیاب کردن کلینکر سیمان‌سفید به دست می‌آید. نرمی سیمان‌سفید نیز به‌مراتب بیشتر از سیمان معمولی است.
سیمان‌های رنگی؛ سیمان‌های رنگی با اضافه کردن رنگ‌های معدنی و یا سنگ‌های رنگی به نسبت ۵ تا ۱۰ درصد وزن سیمان به کلینکر سیمان‌سفید و یا معمولی به دست می‌آید.
موارد بالا صرفاً نمونه‌هایی از انواع متعدد سیمان‌ها هستند. همان‌گونه که اشاره شد فرآیند انتخاب سیمان مناسب و نوع بهینه آن با توجه به نیاز هر پروژه لازم است تحت فرآیند تخصصی و کارشناسی حرفه‌ای انجام بگیرد تا در استحکام و کیفیت و امنیت پروژه‌ها تأثیر سو نداشته باشد.

بیشتر ببینید: تفاوت‌ها و ویژگی‌های گچ سفید کاری و زیرکاری

سیمان پرتلند از انواع سیمان

 

مواد افزودنی به سیمان برای بهینه‌سازی کارایی آن‌ها

در کنار انواع مختلف سیمان‌ها به‌عنوان مصالح ساختمانی با گستره کاربردی وسیع، انواع مختلفی از مواد افزودنی در راستای بهینه‌سازی یا ایجاد یک سری از ویژگی‌ها در آن‌ها وجود دارد که در این راستا می‌توان به موادی مانند نرم‌کننده‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، کند کننده‌ها، ضدیخ‌ها، ضد آب، آهک هیدراته، رنگ‌ها اشاره داشت. انتخاب نوع ماده اضافه‌شده و میزان آن بستگی به نظر کارشناسان داشته و مبتنی بر آزمایش‌ها است.

همچنین بخوانید: تفاوت آجر نسوز، آجر سفالی و آجر فشاری

مرور و جمع‌بندی
در مقاله بالا نگاهی داشتیم به بحث سیمان به‌عنوان یکی از مصالح ساختمانی کاربردی در صنعت ساختمان‌سازی و انواع مختلف سیمان‌ها و نیز به برخی از ویژگی‌های هریک از آن‌ها پرداختیم. انتخاب سیمان مناسب و خرید مصالح باکیفیت و دارای استانداردهای لازم یکی از مباحث بسیار مهم و حیاتی در تمامی فرآیندهای صنعتی ازجمله مصالح ساختمانی محسوب می‌شود که لازم است موردتوجه جدی قرار بگیرد.

پست قبلی

تفاوت‌ها و ویژگی‌های گچ سفید کاری و زیرکاری

پست بعدی

انواع سیمان سفید و کاربرد آن‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما مصالح ساختمانی با کیفیت و تضمینی را ارائه می دهیم

Call Now Button